Van begin tot eind?

Niet iedereen heeft ervaring met een Personal Trainer of heeft daar echt een beeld bij. Hierbij mijn verhaal over de samenwerking met Hanneke.

Hanneke kwam bij mij terecht omdat ze last had van wat klachten en graag wilde werken aan een fitter lichaam waarbij de nadruk lag op het versterken van haar core-stability. Hanneke heeft fysiek zwaar werk en wilde deze werkzaamheden klachtenvrij kunnen uitvoeren en als het even kon de Vierdaagse in Nijmegen lopen.

Tijdens het intake gesprek hebben we besproken wat zij van mij verwacht en wat mijn mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Ik ben van mening dat je zowel als trainer als sporter 100% transparant en eerlijk moet zijn. Na het intake gesprek heb ik Hanneke nog even bedenktijd gegeven om de intake de revu te laten passeren. Een samenwerking tussen trainer en sporter vraagt namelijk van beide kanten inzet, toewijding en motivatie. Ook vind ik het belangrijk dat het goed voelt om samen aan de slag te gaan. Hanneke liet mij al spoedig weten te willen beginnen met de trainingen.  

Naast de trainingen (contactmomenten) gaf ik Hanneke oefeningen om thuis uit te voeren. Deze thuisoefeningen behandelde wij tijdens de contact momenten en het trainingsmateriaal mocht Hanneke van mij lenen of schafte ze zelf aan.

Het mooie van het trainen met Hanneke was dat ze er vol voor ging en dat er wekelijks resultaat te zien was. Niet alleen Hanneke kreeg energie van de trainingen maar ook ik kan genieten van sporters die er vol voor gaan. Elke week was er vooruitgang te zien. Deze vooruitgang zag ik terug in de test momenten maar ook Hanneke gaf aan dat het steeds beter met haar ging.

Veelal spraken wij af in het Westerpark in Nijmegen maar soms ook in de bossen van Berg en Dal. De locatie bepalen we samen en moet naast praktisch ook uitdagend zijn. Tussendoor was er met regelmaat telefonisch contact. Dit contact is noodzakelijk om elkaar op de hoogte te houden van de vorderingen, Hanneke extra te motiveren of simpelweg te vragen hoe het ermee gaat.

Uiteindelijk heeft Hanneke door onze samenwerking de Vierdaagse kunnen lopen, klachtenvrij haar dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten en een fitter lichaam gekregen.

Soms zegt ze trots en met een glimlach dat ze dat door mij voor elkaar heeft gekregen. Ik zeg dan dat we dit toch echt samen hebben bereikt en dat zij dit vooral aan haarzelf te danken heeft. Zij maakte immers de stap contact op te nemen met mij, toonde maximale inzet tijdens en na de trainingen en vertrouwde mij als Personal Trainer.

Ik ben trotsā€¦ van begin tot eind!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *