Kim

34 % en 41% verbetering!

In de afgelopen maanden heb ik veel Personal Trainingen gegeven met de meest uiteenlopende doelen. Om je een beeld te geven van mijn mogelijkheden hierbij mijn verhaal over de samenwerking met Kim (33 jaar).

Kim kwam via Facebook bij mij terecht. Na het intakegesprek zijn wij samen aan de slag gegaan. Kim was fit, blessurevrij en had o.a. veel crossfit ervaring. Ze had enkele specifieke doelen waar ze graag aan wilde werken. Voordat ik daadwerkelijk kan beginnen heb ik een hoop informatie nodig van de klant en natuurlijk, als dit gewenst is, een 0-meting als startpunt. Kim vertelde mij waar ze aan wilde werken en ik legde uit wat ik voor haar kon betekenen. Kim wilde onder andere sterker worden in het uitvoeren van de squat, zelfstandig pull-up’s kunnen uitvoeren, een sterkere core stablity krijgen en tot slot meer gripkracht. Nadat ik mijn periodisering (plan van aanpak over een langere periode) klaar had, hebben we deze samen besproken en zijn we in mijn studio aan de slag gegaan. Tijdens de eerste training heb ik Kim gemeten en getest doormiddel van de 1RM test. (hier lees je verderop meer over)

De trainingen beginnen altijd met een terugblik op de week voorafgaand aan de training. Als Personal Trainer vind ik het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen of zaken die in verband staan met het bereiken van ‘ons’ doel. Vervolgens geef ik uitleg over de training die zal volgen en daarna gaan we snel aan de slag. Aan het einde van de training bespreken we de komende week en maken we afspraken.

Het mooie aan het trainen met Kim was dat ze al fit was, ervaring had, een goede techniek had in combinatie met een sterk doorzettingsvermogen. Dit maakte het mogelijk om snel grote stappen te kunnen zetten in relatief korte tijd.

Aan het einde van het traject heb ik wederom een 1 RM test uitgevoerd waaronder die van de squat en de deadlift. Een 1RM test is een submaximaaltest om te kijken hoeveel iemand met één specifieke oefening aan kan. Trots ben ik als ik kan benoemen dat haar 1 RM squat ten opzichte van haar allereerste 1RM test met 34% verbeterd is! De 1RM van de deadlift is zelfs met 41% verbeterd en de maximaaltest ‘hanging’ is verdubbeld! Daarnaast gaf Kim aan te merken dat haar core stability verbeterd was, wat ook terug te zien is in haar uitslagen.  

Kim nogmaals bedankt voor je vertrouwen en samenwerking en bedankt dat ik jouw verhaal mocht publiceren!

Wil je net zoals Kim ook sterker en/of fitter worden? Neem contact met mij op!