FITTER X2!

De gekozen titel van dit verhaal vraagt om uitleg en die zal ik je geven. Hierbij mijn verhaal over de trainingen met Ton (67) en Marian (63).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Marton.jpg

Personal Training is niet alleen voor individuen maar ook voor stellen/paren of kleine groepen. Daarnaast hoef je ook geen jonge god en fit te zijn.  Het is nooit te laat om te beginnen. Ton en Marian kwamen bij mij terecht met het doel om fitter te worden. Omdat Ton en Marian beide nagenoeg geen (recente) sportervaring hadden was het van belang om voorzichtig en rustig te werk te gaan. Daarnaast waren er nog een aantal medische aandachtspunten waar ik tijdens mijn trainingen rekening mee moest houden.

Nu, vele maanden later, ben ik ontzettend trots op Ton en Marian. De trainingen zijn niet alleen gezellig maar ook effectief en van grote waarde. Stap voor stap bereikten ze samen steeds meer en gingen ze de lol inzien van het trainen. Het allerbelangrijkste is dat alles goed voelt en dat je op termijn merkt dat je baat hebt bij het sporten. Het enige wat ik nodig heb is vertrouwen, inzet en positieve energie. Het is mijn werk om telkens een klein beetje de grenzen te verleggen en eventueel de doelen wat aan te scherpen. In dit traject is ook voedingsconsulente Eline betrokken waardoor we zowel op het gebied van voeding als beweging vooruitgang boeken. Natuurlijk geven metingen een mooi beeld van de vooruitgang maar nog veel belangrijker is het gevoel. Enkele fantastische opmerkingen/uitspraken die ik terug kreeg waren; ‘ik sta tenminste niet meer kreunend op vanaf de bank’ of ‘ik ren nu de trap op tot het eind ipv dat ik halverwege op adem moet komen’ en ‘ik voel me veel fitter en heb veel meer energie’.

Doordat Ton en Marian die ene belangrijke stap hebben genomen voelen zij zich fit, vol energie en zien ze in hoe belangrijk het is om, al dan niet onder begeleiding, te sporten!

Oftewel: Fitter X2!; met zijn tweeën tweemaal zo fit!

Ook fitter worden? Neem contact met mij op!